петък, 10 октомври 2008 г.

Брутален свят!

Отминаха олимпийските игри в Китай сред нечувани мерки за сигурност и грандиозна PR кампания. За съжаление светът отново се направи на разсеян за делата на Китай в Тибет, не обърна грам внимание на геноцида, който се извършва там.
Преди 2 години прочетох една статия по въпроса "В Хималаите убиват хора с картечници". Това е откъс от написаното в статията "... 80 тибетци бавно пъплели към седловината, за да се прехвърлят от Тибет към Непал. Вероятно някои от тях са имали намерение да продължат и по-нататък – към Дхарамсала в Индия, където се намира седалището на техния духовен водач и бивш държавен глава на Тибет в изгнание – Далай Лама ... В предния базов лагер бяхме около 60 души чужденци. От положение “на коляно” китайците взеха на мушката кервана и откриха огън. После отново. И отново – докато едни паднаха, а останалите се разбягаха... които после бяха захвърлени в бездните на ледника без никаква следа, която да напомня за тяхната памет...”
Мислех си, че щом толкова туристи са видели това, няма начин световните сили да не вземат отношение по въпроса - В Сърбия не се поколебаха да го направят, но уви. Нито една страна не осъди действията на Китай. ТАМ УБИВАТ ХОРА!!! Защо мълчим? Все пак Тибет иска само автономия в рамките на Китайската република!
Духовният водач на Тибет - Далай лама е носител на Нобелова награда за мир и Златен медал на Конгреса на САЩ, които са световно признание за дейността му. Има и много организации, които се борят за автономията на Тибет като International Campaign for Tibet. С две ръце се моля усилията им да бъдат възнаградени, а до тогава ще ги подкрепям както мога!

Няма коментари: