събота, 25 април 2009 г.

Пълна лудост - slackline

В главата ми от доста време се върти една мисъл (добре, че не е единствената и още по-добре, че от време на време спира да си почине). Та прословутата мисъл е да се науча да ходя по лента или казано с една дума на чист английски език - slackline.
Този вид ходене е възникнало в началото на 80-те в долината Йосемити от двама катерачи, а в момента залива света. Тренира перфектно баланса и концентрацията!
Това, което мога да кажа сега е НАПРАВИХ ГО!!! Беше трудно, но и прекрасно! Ще започна от началото.
Денят беше прекрасен, а времето преобладаващо. Имахме една чудесна Ла Лече Лига среща в Пловдив. Обсъдихме обстойно предимствата и недостатъците на бебешката "екипировка", а децата се наиграха на площадката, след което всеки тръгна по своя път. Ние с дреболина поехме към парка на Младежкия хълм в Пловдив.
Там ни чакаше Ники - гордия притежател на лента и екипировка за slackline, а също и така единствения човек, които познавам с опит в тази област. Той опъна лентата между две дървета в парка и показа как се прави. Всичко беше чудесно и изглеждаше лесно докато не се наложи да стъпя на самата лента. За да се подсили драматизмът на ситуацията плисна дъжд. За щастие бързо отмина, а изгрялото в последствие слънце бързо изсуши поляната.


Не знам с какви думи да опиша треперенето на крака ми само като го сложих на лентата. Всъщност, не че го усещах да трепери, но цялата лента се люлеше. Пренасянето на тежестта на тялото от земята върху нещастната, 2,6 см широка лента се оказа невероятно предизвикателство. След десетки преминавания над лентата, в опит да се задържа за секунда поне, аз успях! Беше пълно, но кратко задоволство - сега исках поне 5 секунди да съм горе. Може да изглежда малко, но човек трябва да опита за да разбере колко много са всъщност!
Няма смисъл да описвам поредицата падания и ожулвания, които в крайна сметка доведоха до заветните 3 стъпки върху лентата. Факт е обаче, че вече съм 100% сигурна, че искам да се науча да вървя по тази прословута лента. Сега остава и моята да пристигне от Швеция и ... пазете се паркове :)

Няма коментари: